Lélekemelő történetek

A zene

2018.08.26

Egy kisfiú, aki nagyon szerette a zenét, végtelenül elkeseredett, mert sem zenélni, sem énekelni nem tudott.

A doki

2018.08.19

A bátyám tizenhét éven keresztül dolgozott egy nagy kórház sebészeti osztályán. Amikor fiatal orvosként odakerült, hatalmas terhet jelentett számára a rengeteg túlóra és ügyelet, miközben családfőként is helyt kellett állnia. Ekkor mindhárom gyermeke még apróság volt. A fárasztó kórházi munka után hazaérve indult számára a második műszak:...

Egy idős szerzetes több évtizedes kínai földalatti missziós szolgálat után hazatért Amerikába. A missziós munka nem volt könnyű. Sokan megtértek és megkeresztelkedtek ugyan az évtizedek alatt, de a világ nem változott, Kínában bujkálni kellett.

Elizeus próféta idejében az izraeliták háborúba indultak a moábiták ellen. 7 napig bolyongtak az úton, amikor is elfogyott a vizük. Sem embernek, sem állatnak nem volt mit innia. Nem gondolhattak többé a csata megnyerésére, csak az életben maradásra. De semmit sem tudtak tenni azért, hogy vizük legyen!

Három ember egyszerre halt meg, és ment fel a mennybe. A mennyország kapujában megállította őket valaki.

Egy keresztény csoport tagjai minden héten összejöttek, hogy közösen tanulmányozták a Bibliát. Amikor Malakiás könyvéhez értek, a következő mondatot olvasták: "Leül, mint az ezüstolvasztó... és megtisztítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt".

Egyszer megkeresett egy férfi, hogy beszélni szeretne velem. Dühös, csak úgy árad belőle a panasz, szidja a feleségét. Hallgatom türelmesen, ismerem őket, sajnos tudom, hogy sok mindenben igaza van. Miután kiöntötte a lelkét, nekem kellene megszólalnom.

Megbocsátás

2018.03.17

Dél-Afrikában, a Babemba törzsben, amikor valaki valami rosszat tesz, felelőtlenül vagy igazságtalanul cselekszik, a falu közepére kísérik, majd otthagyják. Egyedül, szabadon, mindenfajta bilincs vagy kötél nélkül.

Néhány évvel ezelőtt egy lelkész Houstonból Texasba költözött. Érkezése után egy alkalommal a belvárosba kellett mennie, így buszra szállt.