Lélekemelő történetek

Egy keresztény csoport tagjai minden héten összejöttek, hogy közösen tanulmányozták a Bibliát. Amikor Malakiás könyvéhez értek, a következő mondatot olvasták: "Leül, mint az ezüstolvasztó... és megtisztítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt".

Egyszer megkeresett egy férfi, hogy beszélni szeretne velem. Dühös, csak úgy árad belőle a panasz, szidja a feleségét. Hallgatom türelmesen, ismerem őket, sajnos tudom, hogy sok mindenben igaza van. Miután kiöntötte a lelkét, nekem kellene megszólalnom.

Megbocsátás

2018.03.17

Dél-Afrikában, a Babemba törzsben, amikor valaki valami rosszat tesz, felelőtlenül vagy igazságtalanul cselekszik, a falu közepére kísérik, majd otthagyják. Egyedül, szabadon, mindenfajta bilincs vagy kötél nélkül.

Néhány évvel ezelőtt egy lelkész Houstonból Texasba költözött. Érkezése után egy alkalommal a belvárosba kellett mennie, így buszra szállt.

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon szerette a mangót. Egy napon úgy döntött, megszerzi a lehető legédesebb gyümölcsöt, egyenesen a fa tetejéről. Így hát mászott és mászott felfelé, egészen addig, amíg már nem maradt ág a feje fölött. Meg is szerezte a legfinomabb gyümölcsöket.

Egy gyülekezeti vezető felkeresett valakit, aki többszörös szerencsétlenség miatt nagyon elkeseredett, és sorsa ellen hadakozva a gyülekezeti összejövetelekre sem járt el. A férfi szótlanul fogadta látogatóját, majd csendben ültek mindketten a kandalló előtt. A kandallóban fahasábok lobogtak.

A mosoly

2018.01.14

Nem volt kétséges, hogy halálra szánnak. Remegtem az idegességtől. A zsebeimben kutattam, hátha maradt valahol egy cigaretta a motozás után. Találtam is egyet, de reszkető ujjaimmal alig tudtam az ajkamhoz emelni. Ekkor ráeszméltem, hogy gyufám sincs, elvették tőlem.

Üveggolyók

2018.01.08

A gazdasági válság évei alatt egy dél idahoi falucskában laktam. Reggelenként megálltam Miller úr zöldséges standja előtt, hogy az éppen szezonban levő zöldségből, gyümölcsből vásároljak. Az étel és a pénz igen kevés volt abban az időben, ezért sokszor cseretárgyakat ajánlottak fel a vásárlók az áruért.

XXIII. János pápa egyszerűségének, közvetlenségének, és őszinte emberszeretetének köszönhetően minden idők egyik legnépszerűbb pápája volt. Humoros megnyilatkozásaiból idézünk.