Szeretsz engem... ?

2018.05.12

Egyszer megkeresett egy férfi, hogy beszélni szeretne velem. Dühös, csak úgy árad belőle a panasz, szidja a feleségét. Hallgatom türelmesen, ismerem őket, sajnos tudom, hogy sok mindenben igaza van. Miután kiöntötte a lelkét, nekem kellene megszólalnom.

Nézd - mondom szelíden - egy útkereszteződéshez érkeztél, neked most döntened kell! Választanod kell az igazad és az asszonyka között. Mindkettő nem lehet a tiéd! Döntened kell tudatosan. Én a te helyedben az asszonyt választanám!

Tudod, húsvét hajnalán Jézusnak is választania kellett a duzzogás, a Péterrel és társaival való szakítás, az igaza és az apostolai között. Ő tüzet rakott, halat sütött a galileai tenger partján... A társai mellett döntött, és csak annyit kérdezett Pétertől: - Szeretsz-e engem?

Igen, választanod kell az igazad és a feleséged között, és én helyetted nem a sértett férfiúi büszkeségemet, a magányos duzzogást választanám, hanem az asszonykát. A fene nagy igazaddal te és a gyerekeid magányosak lesztek! Az igazad nem tud főzni, inget vasalni, még egy puszit sem tud adni.... Tudod, én helyetted vennék egy csokor virágot az asszonynak és megkérdezném szelíden, jósággal: - Drágám, szeretsz-e te engem?

Szeretettel: Csaba testvér