Hogyan kell elkezdeni "hinni"?

2018.09.09

Úgy, hogy valamit egész szívünkkel akarunk megvalósítani.

Nagyon sokszor nem azért szenvedünk vereséget, mert nem lennének lehetőségeink és hiányoznának képességeink a győzelemre, hanem azért, mert nem harcolunk egész szívvel, egész lélekkel, és teljes erőbedobással. Nem hiszünk egész szívünkből ügyünk igazában, nem vagyunk jelen egész valónkkal! Megpróbáljuk, de igazából nem hiszünk a sikerben...

Hogyan is érhetnénk el hát sikeres eredményeket, ha hiányzik belőlünk a lelkes szív, az erős bizalom, a vasakarat és a teljes erőbedobás?

Ezért is kell szívünkbe vésni egyszer s mindenkorra: Ha valamit teszel, tedd egész szívvel! Adj bele mindent, amit csak bele tudsz adni, és tarts ki az utolsó leheletedig!

Normann Vincent Peale pszichológusnál (1898-1993) olvastam egy olyan akrobatáról, aki tanítványait mutatványaira oktatta. Először megmagyarázta nekik azokat elméletben, aztán arra szólította fel őket, hogy próbálják meg a gyakorlatban is.

Az egyik tanítvány az utolsó pillanatban annyira visszariadt egy nehéz mutatványtól, hogy azt mondta a mesternek: - Nem megy! Nem tudom megtenni!

A mester azonban tanítványa vállára tette a kezét, és azt mondta neki: - De, meg tudod tenni. És azt is megmondom neked, hogy hogyan tudod megtenni. Az tágra nyílt szemmel hallgatta. Erre a mester a következő tanácsot adta neki: - Dobd át előre a szívedet az ugrólécen, és tested követni fogja a szívedet!

Imre atya /Szt. Ferenc Alapítvány/