Hogyan fogom én ezt elmagyarázni?

2019.01.27

Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátradőlt székében és teljesen magába roskadt: - Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?
A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött. Olyasmit fedezett fel, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.

Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ, ami láthatatlanul is képes hatni a tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a szemünkkel látunk.
Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta, hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el. Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik. Pusztán gondolati teremtmények.
Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz.
Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta sokszor idéznek tőle: "Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda; vagy abban, hogy semmi sem."
Mindez több, mint egy évszázaddal ezelőtt történt.
.............................................................................................................
Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5 százaléka felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen.
95 százalék pedig valami egészen másért felelős. Bár sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy kilencvenöt százalékig az!
Érted ezt? Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak aki vagy és aki lehetnél, mindössze öt százalékát látod.

Ha van egy nagy álmod: higgy benne, kerülj a Remény, a Szeretet és a Hála állapotába, Ne ítélkezz mások felett, és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul el a megvalósulás útján.

Einsteintől átvéve: fogalmam sincs, hogy ez az egész hogyan működik, csak azt tudom, hogy igaz.

Forrás: metropolita.hu