Emelkedj a sorsod fölé!

2019.03.17

Egy leány panaszkodott az édesapjának, hogy rosszul mennek a dolgai. Belefáradt az állandó eredménytelen harcba, és nem tudja, hogyan tovább.
Édesapja szakács volt. Kézen fogta őt és bevitte a konyhába. Fogott három fazekat, és vizet forralt bennük. Amikor forrni kezdett a víz, az egyikbe sárgarépát, a másikba tojást, a harmadikba pedig kávészemeket rakott. Főzés közben egyetlen szót sem szólt, csupán rámosolygott a lányára. 20 perc elteltével eloltotta a tüzet, majd egy tálba rakta a tojásokat, egy tányérba a sárgarépát és kitöltötte a kávét egy csészébe. Ezután megkérdezte a lányától: - Mit látsz?
- Tojást, sárgarépát és kávét - válaszolta a leány.
Ekkor arra biztatta, hogy tapintsa meg a sárgarépát. A lány megtapintotta és érezte, hogy puha. Ekkor arra kérte, hogy hántsa le a tojás héját. A lány, érezte, hogy a tojás nagyon kemény. Ekkor arra kérte, kóstolja meg a kávét.
A lány nevetve kortyintott az illatos nedűből, majd megkérdezte: - Mit jelentenek mindezek, apám?

Édesapja a következő magyarázatot adta neki:
- Mindhárom elemet ugyanolyan körülmények közé helyeztem. Csakhogy mindhárom elem különbözőképpen reagált. A sárgarépa megpuhult és törékennyé vált. A tojások megkeményedtek. A kávé viszont... megváltoztatta a vizet!
- Mit gondolsz, te melyikhez hasonlítasz, amikor mostoha körülmények közé kerülsz?
A kemény sárgarépához, akit megérint a fájdalom és elveszíti a tartását?
A tojáshoz, aki képlékeny szívvel és fogékony szellemmel indul, azonban egy kegyetlen esemény után keménnyé és rugalmatlanná válik?
Vagy egy kávészem vagy? A kávé megváltoztatja a neki fájdalmat okozó elemet. Amikor a víz eljut a maximális forráspontra, a kávé kiengedi legjobb aromáját, és zamatát.Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj a sorsod fölé, hogy az élet nehéz időszakai - a fájdalmon túlmutatva - alkalmat jelentsenek számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes kávé zamatodat"! 

A döntés a Te kezedben van!

Ismeretlen szerző